top of page

Onze AFC Coaches

Welkom bij onze coachingdiensten, waar wij je begeleiden met een rijke bagage aan ervaring en kennis. Onze rugzak is gevuld met jarenlang diepgaand onderzoek naar adoptie en traumawerk. Wat ons onderscheidt, is niet alleen onze expertise, maar ook onze voortdurende toewijding aan persoonlijke groei.

Als coaches blijven we actief werken aan ons eigen proces, altijd in dialoog met onszelf en bereid om de confrontatie aan te gaan. Deze verbondenheid met ons eigen lichaam en onze persoonlijke ontwikkeling stelt ons in staat om betere begeleiders te zijn. We vullen elkaar aan met diverse persoonlijke thema's, kennis en kwaliteiten, strevend naar een gezamenlijk doel: het bevorderen van de gezondheid en veerkracht van andere geadopteerden en fostered.

Ons maatwerk in begeleiding is gebaseerd op een sensitieve benadering, waarbij we streven naar het versterken van individuen, hen helpen om sterker in het leven te staan en de kern van hun identiteit naar voren te brengen. Veiligheid, vertrouwen en verbinding staan centraal in onze benadering, omdat we geloven dat dit de essentiële pijlers zijn voor een effectief coachingstraject.

Door onze gezamenlijke inzet bieden we niet alleen professionele begeleiding, maar ook een empathische en begripvolle omgeving waarin groei mogelijk is. We zijn vastbesloten om een positieve bijdrage te leveren aan het welzijn van anderen en streven ernaar om samen met jou een pad te bewandelen naar een gezonder en meer vervuld leven.

Meer info over de coach

Soorien en Sandor
WhatsApp Image 2022-11-03 at 12.49.20.jpeg

Coach | Co-founder AFC

Soorien 

Wat breng jij voor extra’s bij het AFC?

Door mijn persoonlijke verbinding met adoptie en met mijn missie breng ik extra energie. De doortastendheid, het snelle schakelen kan ik de juiste verbinding maken. En niet onbelangrijk, een vleugje humor breng ik als extra bij het AFC.

Welke activiteiten heb jij zelf gedaan en waarom?

Door de AFC-opleiding werd ik getriggerd en wou ik meer weten over de activiteiten en welke beweging en verbinding er zou ontstaan bij mijzelf. De partnerdag is een fijne activiteit voor mijn partner en mij geweest. Even samen een dagje weg en werken aan je relatie. Iets wat af en toe goed is om bij stil te staan en te werken aan het fundament. Daarnaast heb ik mijn proces verrijkt met deelname aan de Zomerretraite en de Winterretraite.

Soorien in drie woorden:

Authentiek | Krachtig | Verbindend

  • LinkedIn
DS22.Dong Mi 2022.jpeg

Coach | Maatschappelijk werker

Dong Mi

Wat breng jij voor extra’s bij het AFC?

Naast dat ik als adoptiecoach mijn ervaringen en inzichten als geadopteerde en als coach inbreng in deze organisatie, breng ik ook mijn organisatie-, ondersteunende en schrijvers skills in. Met mijn ervaring in schrijven, redigeren en backoffice werkzaamheden breng ik AFC samen met het Communicatie-team naar buiten.

Welke activiteiten heb jij zelf gedaan en waarom?

Voordat AFC bestond heb ik al deelgenomen aan de O&G bijeenkomsten en opstellingsdagen, toen nog onder leiding van Hilbrand. Ik ben hier in 2015 aan begonnen omdat ik adoptiecoach wilde worden en in eerste instantie benieuwd was naar andere ervaringen van mede geadopteerden. Na de eerste O&G bijeenkomst besefte ik al snel dat ik nodig aan mijn eigen (adoptie)proces moest werken voordat ik aan de slag kon als adoptiecoach. Ik heb toentertijd dus gelijk een coaching traject gevolgd bij Hilbrand. Bij AFC heb ik aan meerdere retraites deelgenomen en verschillende opstellingsdagen. Al deze activiteiten hebben naast de AFC adoptiecoach opleiding bijgedragen aan mijn (zelf)kennis op het gebied van afstand, adoptie en autonomie. 

Dong Mi in drie woorden:

Teamplayer | Humoristisch | Creatief van geest

  • LinkedIn
Nicky.jpg

Coach | Maatschappelijk werker

Nicky

Wat breng jij voor extra’s bij het AFC?

Al ruim 20 jaar werk ik als hulpverlener in de zorg en maak ik video's waarmee ik (levens) verhalen die er toe doen in beeld. Ik ben creatief en werk vanuit mijn hart. In de hulpverlening heb ik diverse begeleiden rollen vervult zoals; woning,- activiteiten,- en ambulant begeleider. Ook heb ik een coördinerende en leidinggevende rol in Nederland en Amerika gehad.

Mijn werk bestaat uit mensen methodisch begeleiden die last kunnen hebben van; een psychische kwetsbaarheid, verslaving, discriminatie, onveilige jeugd, trauma en stigma.

Gelukkig weten steeds meer mensen uit de pleegzorg de weg te vinden naar AFC en kunnen we deze groep meer vergroten.  

Welke activiteiten heb jij zelf gedaan en waarom?

In 2022 heb ik het eindelijk gedurfd om mijn eigen levensverhaal in beeld te brengen en te delen. Door de AFC opleiding heb ik meer geleerd over mijzelf. Het heeft me doen beseffen dat wij in de hulpverlening weinig weten over de impact van afstand en adoptie. En dat ik altijd veel schaamte heb gevoeld om hier open over te kunnen praten.

 

Specialiseren op dit thema leek me dus ook geen luxe maar noodzaak. Ik ben in een pleeggezin opgegroeid en mijn zus is geadopteerd. Ik sprak hier niet over en nu wil ik het tegen iedereen vertellen. Voor de eindpresentatie van de intensive course die ik gevolgd heb bij AFC heb ik een filmpje gemaakt waarin ik mijn leerproces laat zien.

 

Het mooie van AFC vind ik dat iedereen ook ervaringsdeskundig is in Afstand en adoptie. Ik voel me vereerd dat ik iets mag betekenen voor andere mensen uit de pleegzorg of geadopteerde via AFC.   

Nicky in drie woorden:

Betrokken | Enthousiasmerend | Doortastend 

  • LinkedIn
Sandor.webp

Coach | 2e man uitvoerend bestuur

Sandor 

Wat breng jij voor extra’s bij het AFC?

Mijn levenservaring en senioriteit (oppa), speels-, serieus-, leergierig-, mannelijk-, eigen-wijsheid en humor. Mijn lessen die ik heb genoten in de liefde, relaties, kinderen en opvoeding. En last but not least mijn professionaliteit die gelaagd en geschraagd is door mijn beroepsmatige ontwikkeling door de jaren heen als fysiotherapeut, management en leiderschap trainer, coach, coachopleider, team- en organisatiecoach, veranderaar en interim-manager.

Welke activiteiten heb jij zelf gedaan en waarom?

Activiteiten waaraan ik zelf heb deelgenomen bij AFC zijn: Hart en Ziel, Café, de Winterretraite en de AFC coachopleiding. Dit naar aanleiding van mijn mini sabbatical in 2018. Daar nam ik het besluit om me te gaan richten op mijn eigen zins- en betekenisgeving aan mijn leven. Hierbij lag de focus op de volgende twee thema’s: duurzaamheid en diversiteit (te beginnen met: verplichte migratie en adoptie). Vandaar was de link naar Hilbrand en AFC makkelijk gemaakt.

Sandor in drie woorden:

Leergierig | Kalm | Doortastend

  • LinkedIn
Renate

Coach | Psychologisch consulent

Renate 

Wat breng jij voor extra’s bij het AFC?

Ik breng, naast een mengeling tussen K-drama en nuchterheid, mijn ervaring mee als o.a. psychologisch consulent en gezinsbegeleider binnen jeugdzorg en onderwijs in Vlaanderen. Ik werkte veelal met gezinnen waar zowel bij ouders als kinderen sprake was van vroegkind-trauma. Na 11 jaar koos ik ervoor om me specifiek in te zetten voor mensen met een adoptieachtergrond of uit pleegzorg, zowel op gebied van coaching en begeleiding als het adoptie sensitiever maken van reguliere  hulpverlening,  onderwijs... en eigenlijk de rest van de samenleving.

En natuurlijk zal ik met enthousiasme het aanbod van AFC in Vlaanderen verder introduceren!

Welke activiteiten heb ik zelf gedaan en waarom?

Ik heb het afgelopen jaar met o.a. O&G groep, de coachopleiding, zomerretraite, winterretraite en een Hart & ziel opstellingsdag gulzig in mij opgenomen hetgeen voor handen was qua persoonlijke ontwikkeling.  Ik had daarin, na 36 jaar, wat in te halen. In mijn ogen is het nuttig en nodig om deskundigheid vanuit ervaring en een klassieke opleiding aan te vullen met specifieke kennis rond afstand en adoptie. Dit geldt ook voor het grondig doorlopen van je eigen proces, voordat je er kan zijn om anderen op een veilige manier te begeleiden in hun proces.

Bij elke activiteit genoot ik van het warme bad van (h)erkenning dat ik telkens vind bij mede geadopteerden.

Renate in drie woorden:

Nuchter | Zorgzaam | Tikje impulsief

  • LinkedIn
1617485469111.jpeg

Coach

Jorge de Boer

Binnenkort meer info over Jorge

  • LinkedIn
Do en Miek
Suus en Ae
Nickey en Vianey
Sandor
Miek
Ae Ra
Jorge
bottom of page