top of page

AFC
BELGIË

Activiteiten en coaching

Renate wordt ondersteund door Bina, Dong Mi en Soorien

WhatsApp Image 2022-03-11 at 1.27.40 PM.jpeg

RENATE AERA VAN GEEL

Coach | Psychologisch consulent

Wat breng jij voor extra’s bij het AFC?

Ik breng, naast een mengeling tussen K-drama en nuchterheid, mijn ervaring mee als o.a. psychologisch consulent en gezinsbegeleider binnen jeugdzorg en onderwijs in Vlaanderen. Ik werkte veelal met gezinnen waar zowel bij ouders als kinderen sprake was van vroegkind-trauma. Na 11 jaar koos ik ervoor om me specifiek in te zetten voor mensen met een adoptieachtergrond of uit pleegzorg, zowel op gebied van coaching en begeleiding als het adoptie sensitiever maken van reguliere  hulpverlening,  onderwijs... en eigenlijk de rest van de samenleving.

En natuurlijk zal ik met enthousiasme het aanbod van AFC in Vlaanderen verder introduceren!

Welke activiteiten heb ik zelf gedaan en waarom?

Ik heb het afgelopen jaar met o.a. O&G groep, de coachopleiding, zomerretraite, winterretraite en een Hart & ziel opstellingsdag gulzig in mij opgenomen hetgeen voor handen was qua persoonlijke ontwikkeling.  Ik had daarin, na 36 jaar, wat in te halen. In mijn ogen is het nuttig en nodig om deskundigheid vanuit ervaring en een klassieke opleiding aan te vullen met specifieke kennis rond afstand en adoptie. Dit geldt ook voor het grondig doorlopen van je eigen proces, voordat je er kan zijn om anderen op een veilige manier te begeleiden in hun proces.

Bij elke activiteit genoot ik van het warme bad van (h)erkenning dat ik telkens vind bij mede geadopteerden.

Renate in drie woorden:

Nuchter | Zorgzaam | Tikje impulsief

AFC22.Bina.jpg

BINA DE BOER

Co Founder AFC | coach | trainer

Wat breng jij voor extra’s bij het AFC?

"Als één van de oprichters van AFC is het mijn missie om Nederland (en België) adoptie sensitiever te maken. Naast AFC ben ik al geruime tijd actief in het adoptieveld bij verschillende organisaties. Sinds kort ben ik trainer aan de HAN waar ik mede ontwikkelaar ben van de Minor 'Professioneel ondersteuner bij afstand en adoptie'.

Ik combineer mijn levenservaringen, werkervaringen en opleidingen om mijn missie te bereiken. Deze brede expertise op het gebied van Afstand en Adoptie, Rouw en Verlies, verplaatsingen en migratie Persoonlijke leiderschap, Management, Coaching en Training en Systemisch bewustzijn zet ik in als Senior Systemisch AFC Coach & Trainer en Opleidingscoördinator bij AFC."

Welke activiteiten heb jij zelf gedaan en waarom?

O&G, Retraites, opstellingen, Adoptiecoach opleiding.

Contact met mede geadopteerden & fostered | persoonlijke ontwikkeling.

Bina in drie woorden:

Betrokken | Doortastend | Veerkrachtig

renske-meinema-fotografie-soorien-yara-27.jpg

SOORIEN ZELDENRUST

Co founder AFC | coach | communicatie

Wat breng jij voor extra’s bij het AFC?

Door mijn persoonlijke verbinding met adoptie en met mijn missie breng ik extra energie. De doortastendheid, het snelle schakelen kan ik de juiste verbinding maken. En een vleugje humor breng ik als extra’s bij het AFC.

Welke activiteiten heb jij zelf gedaan en waarom?

Door de AFC-opleiding werd ik getriggerd en wou ik meer weten over de activiteiten en welke beweging en verbinding er zou ontstaan bij mijzelf. De partnerdag is een fijne activiteit voor mijn partner en mij geweest. Even samen een dagje weg en werken aan je relatie. Iets wat af en toe goed is om bij stil te staan en te werken aan het fundament.

Soorien in drie woorden:

Authentiek | Krachtig | Verbindend

5.png

DONG MI WALRAVEN

Coach | redactie

Wat breng jij voor extra’s bij het AFC?

Naast dat ik als adoptiecoach mijn ervaringen en inzichten als geadopteerde en coach inbreng in deze organisatie, breng ik ook mijn organisatie- en schrijvers skills in. Met mijn ervaring in schrijven, redigeren en backoffice werkzaamheden breng ik AFC samen met het Communicatie-team naar buiten.

Welke activiteiten heb jij zelf gedaan en waarom?

Voordat AFC bestond heb ik al deelgenomen aan de O&G bijeenkomsten en opstellingsdagen, toen nog onder leiding van Hilbrand. Ik ben hieraan begonnen omdat ik adoptiecoach wilde worden en in eerste instantie benieuwd was naar andere ervaringen van mede geadopteerden. Na de eerste O&G bijeenkomst besefte ik al snel dat ik nodig aan mijn eigen (adoptie)proces moest werken voordat ik aan de slag kon als adoptiecoach. Ik heb toentertijd dus ook een coaching traject gevolgd bij Hilbrand.  Bij AFC heb ik aan meerdere retraites deelgenomen en verschillende opstellingsdagen.

Dong Mi in drie woorden:

Teamplayer | Humoristisch | Creatief van geest

Events België

 • België | Fight or Flight
  za 03 jun.
  regio Antwerpen
  03 jun. 09:30 – 16:00 CEST
  regio Antwerpen
  Elke reactie kan nuttig zijn in een bepaalde crisissituatie, de uitdaging ligt erin om je bewust te worden van je reflexen en deze reacties te vervangen wanneer ze niet dienend (meer) zijn.
  Delen
 • Trauma- en adoptiesensitief opvoeden i.s.m VAG (Vereniging voor adoptiekind en -gezin)
  01 mrt. 20:00 – 22:30
  Antwerpen, Waterstraat 12, 2180 Antwerpen, België
  Delen
 • Partnerdag
  za 25 feb.
  Gent
  25 feb. 09:30 – 16:30
  Gent, Raas van Gaverestraat 67a, 9000 Gent, België
  Op 25 februari organiseren we in samenwerking met Renate van Geel en Bina de Boer van Adoptee Foster care een dag voor geadopteerden en hun partner over de impact van afstand en adoptie op relaties.
  Delen
 • Talk support group (English spoken - 3 online sessions)
  12 feb. 19:00 – 21:00 CET
  3 online Zoom meetings
  This group aims to raise personal awareness about the impact of relinquishment and adoption, how it affects your life, your feelings, your self-image and to learn how to improve your autonomy.
  Delen
Image by Libby Penner
bottom of page