top of page

AFC WERKGROEP

Activiteiten, coaching en opleiding

AFC22.Bina.jpg

BINA DE BOER

Co founder AFC | coach | trainer

Wat breng jij voor extra’s bij het AFC?

"Als één van de oprichters van AFC is het mijn missie om Nederland (en België) adoptie sensitiever te maken. Naast AFC ben ik al geruime tijd actief in het adoptieveld bij verschillende organisaties. Sinds kort ben ik trainer aan de HAN waar ik mede ontwikkelaar ben van de Minor 'Professioneel ondersteuner bij afstand en adoptie'.

Ik combineer mijn levenservaringen, werkervaringen en opleidingen om mijn missie te bereiken. Deze brede expertise op het gebied van Afstand en Adoptie, Rouw en Verlies, verplaatsingen en migratie Persoonlijke leiderschap, Management, Coaching en Training en Systemisch bewustzijn zet ik in als Senior Systemisch AFC Coach & Trainer en Opleidingscoördinator bij AFC."

Welke activiteiten heb jij zelf gedaan en waarom?

O&G, Retraites, opstellingen, Adoptiecoach opleiding.

Contact met mede geadopteerden & fostered | persoonlijke ontwikkeling.

Bina in drie woorden:

Betrokken | Doortastend | Veerkrachtig

SB22.Me3.jpeg

SOORIEN ZELDENRUST

Co founder AFC | coach | communicatie

Wat breng jij voor extra’s bij het AFC?

Door mijn persoonlijke verbinding met adoptie en met mijn missie breng ik extra energie. De doortastendheid, het snelle schakelen kan ik de juiste verbinding maken. En een vleugje humor breng ik als extra’s bij het AFC.

Welke activiteiten heb jij zelf gedaan en waarom?

Door de AFC-opleiding werd ik getriggerd en wou ik meer weten over de activiteiten en welke beweging en verbinding er zou ontstaan bij mijzelf. De partnerdag is een fijne activiteit voor mijn partner en mij geweest. Even samen een dagje weg en werken aan je relatie. Iets wat af en toe goed is om bij stil te staan en te werken aan het fundament.

Soorien in drie woorden:

Authentiek | Krachtig | Verbindend

3.png

SUSAN STAM

Coach | trainer

Wat breng jij voor extra’s bij het AFC?

Kennis en ervaring over afstand, adoptie, autonomie en trauma, maar ook aangaan van gezonde relaties (vs relatieverslaving), verlating, burn-out en slaapproblemen. Ook gebruik ik mindfulness en systemisch werk. Met veel plezier coach ik 1-op-1, begeleid en train ik groepen, help hen bewustzijn en reflectievermogen te ontwikkelen en zet ik vol enthousiasme mijn (adoptie)coachings- en trainersskills in. Ook kijk ik naar hoe we als AFC behoeften kunnen vervullen, zoals met de Prep School.

Welke activiteiten heb jij zelf gedaan en waarom?

Alle AFC activiteiten brengen me dichterbij mezelf. Het eenzame en lege gevoel dat ik altijd had, is hierdoor verdwenen. Met de opstellingen voel ik veel en ook mijn lichaam, wat met praten soms lastig is. Bij de O&G voelde ik me meteen thuis, ik herkende zoveel van mezelf in de anderen. AFC coaching bracht mij tot de oorzaak van mijn trauma, voelde ik de betekenis van mijn verliezen en dat mijn afkomst juist heel veel voor mij betekende. Om dit terug te kunnen geven volgde ik de 3-jarige AFC coach/systemische opleiding.

Susan in drie woorden:

Betrokken | Open | Gedreven

Sandor_foto.jpeg

SANDOR PENNINGA

Coach | 2e man uitvoerend bestuur

Wat breng jij voor extra’s bij het AFC?

Mijn levenservaring en senioriteit (oppa), speels-, serieus-, leergierig-, mannelijk-, eigen-wijsheid en humor. Mijn lessen die ik heb genoten in de liefde, relaties, kinderen en opvoeding. En last but not least mijn professionaliteit die gelaagd en geschraagd is door mijn beroepsmatige ontwikkeling door de jaren heen als fysiotherapeut, management en leiderschap trainer, coach, coachopleider, team- en organisatiecoach, veranderaar en interim-manager.

Welke activiteiten heb jij zelf gedaan en waarom?

Activiteiten waaraan ik zelf heb deelgenomen bij AFC zijn: Hart en Ziel, coachcafe, Afc coachopleiding en de winterretraite. Dit naar aanleiding van mijn mini sabbatical in 2018. Daar nam ik het besluit om me te gaan focussen en bij te dragen voor mijn eigen zin en betekenisgeving aan mijn leven aan de volgende twee thema’s: duurzaamheid en diversiteit (te beginnen met: verplichte migratie en adoptie). Vandaar was de link naar Hilbrand en AFC makkelijk gemaakt.

Sandor in drie woorden:

Leergierig | Kalm | Doortastend

Annemieke

ANNEMIEKE VAN HOUTEN

Coach | psycholoog

Wat breng jij voor extra’s bij het AFC?

Door aan te sluiten bij AFC wil ik mijn kennis en ervaring vanuit mijn werk als psycholoog graag delen ten behoeve van de nazorg voor geadopteerden en fostered. Tegelijkertijd is mijn wens dat de reguliere hulpverlening sensitiever wordt voor de gevolgen van afstand en adoptie om ellenlange, schrijnende zoektochten binnen de hulpverlening te voorkomen. Daar wil ik mij de komende tijd met hart en ziel voor inzetten!

Welke activiteiten heb jij zelf gedaan en waarom?

In 2019 maakte ik voor het eerst kennis met AFC. Na enkele coachgesprekken, zette ik mijn reis o.a. voort door het bijwonen van een innerlijk kindwerk-dag, partnerdag en waagde ik een gevoelsmatige sprong in het diepe bij de zomerretraite. Daar vond ik een warm bad van her- en erkenning m.b.t. de impact die afstand en adoptie op mij en velen anderen heeft. Het bracht mij een groeiend gevoel van thuiskomen bij mijzelf.  Ik ervaar het als een voorrecht dit pad samen met anderen te kunnen bewandelen. Dit bracht mij dan ook bij de AFC-opleiding tot adoptiecoach. Ik kijk er naar uit met de groeiende groep AFC-collega’s een bijdrage te mogen leveren aan het adoptieveld.

Annemieke in drie woorden:

Reflectief | Onderzoekend | Open-minded

BENIEUWD GEWORDEN?

Wil je in contant komen met één van onze AFC coaches voor een coachtraject? En wil je er meer over weten?

bottom of page