7A54BFC5-CEC6-4BBB-B88C-E3DCFC9114FA_1_201_a_edited.jpg

ONS TEAM

Onze coaches en trainers in Nederland

Bij Adoptee & Foster Coaching hebben coaches het geluk dat ze mogen leren van topprofessionals die zich volledig voor hen inzetten tijdens het hele leerproces en daarna. Lees verder en ontdek meer over ons toegewijde team.

1.png

HILBRAND WESTRA

Grondlegger adoptiecoaching, Coach, Opleider, Trainer en Co-founder

Hilbrand is grondlegger van adoptiecoaching in Nederland. Hij voert sinds 2009 o.a. een succesvolle praktijk als adoptiecoach.com

Hij is daarnaast expert op het gebied van Systemisch Traumawerk en doceert op dit terrein in binnen-en buitenland.

Hilbrand Westra, geboren als Jung, Woon-Seok is actief in de adoptiewereld sinds 1989. Zijn activiteiten met geadopteerden deed hem al vroeg realiseren dat er veel mis was in deze wereld. Ook dat de meeste geadopteerden stijf hun kaken op elkaar hielden uit angst om ontdekt te worden als 'slachtoffer' van hun adoptieouders en de wereld van adoptie. Maar sinds de suïcide van een geadopteerde Koreaanse vriendin in 1991 werd iets bij hem duidelijk. Dit was geen incident, maar een voorbeeld van een structurele misvatting over het "gelukkige adoptiekind". Zijn vrijwilligerswerk dat aanving in 1989 werd een bakermat van kracht en inzicht om geadopteerden te helpen om op kracht te komen en compassie te ontwikkelen voor henzelf en mede geadopteerden. Deze, en zijn eigen, ervaringen werden de springplank voor jarenlang onderzoek naar ziekte en gezondheid bij geadopteerden. Het leidde ertoe dat hij in 2009 besloot professioneel iets te gaan doen met trauma en psychisch lijden van geadopteerden.


Hilbrand stond jarenlang aan het roer als de stem van geadopteerden in Nederland. Sinds 2018 onderwijst hij en geeft hij trainingen en workshops op dit gebied in binnen-en buitenland. in 2015 ontving hij voor zijn tomeloze inzet voor geadopteerden een koninklijke onderscheiding als ridder in de orde van oranje nassau.

4.png

BINA DE BOER

Coach, Trainer en Co-founder

Bina (Mirjam) de Boer is geboren in India, door adoptie getogen in Friesland. Toen zij ervaarde dat er een te kort is aan adoptie sensitieve hulpverlening is het haar levensmissie geworden om zorg te dragen dat geadopteerden niet meer alleen staan. Bina heeft sinds 2005 in een rap tempo het adoptieveld eigen gemaakt. Naast het veldwerk is zij zich onder andere gaan toeleggen op de emotionele en innerlijke ontwikkeling van geadopteerden. 

In april 2019 werd de AFC Group, Adoptee & Foster Coaching opgericht. Waar zij naast mede oprichtster ook Adoptiecoach, systemisch begeleider en (Co-)Trainer is.

Bina heeft als coach en trainer het vermogen om deelnemers op een verrassende manier naar hunzelf, hun omgeving en de situatie te laten kijken. Dit doet zij door haar kennis, kunde en levenservaring te combineren met haar gevoel voor mensen. Ze inspireert, motiveert en reflecteert waar nodig. Ze heeft haar kennis verworven door het volgen van verschillende opleidingen op het gebied van psychologie, coaching, NLP, innerlijk kindwerk en systemisch bewustzijn.

Bina over haar eigen adoptie;
 “Zelf beschrijf ik mijn adoptie als een grote gouden blinkende medaille waarvan de buitenwereld vaak verblind wordt door het goud, maar de schaduwzijde, afstand & verlies, niet ziet en/of het gewicht (de offers) van de medaille voelt. Offers zoals mijn naam, identiteit, geboortedatum en verlies van familie en land.  

Het verliestrauma herinner ik mij niet, maar zit wel opgeslagen in mijn lichaam. NLP en Systemisch werk zijn voor mij een uitkomst geweest in mijn verwerkingsproces.” 

Bina is naast Adoptiecoach werkzaam als Senior Teammanager bij de overheid. Ze is getrouwd en moeder van twee kinderen. 

2.png

SOORIEN ZELDENRUST

Coach, Content Creator en Co-founder

Soorien is doortastend, kan snel schakelen en weet daarmee de juiste verbindingen te maken. Met haar coachingskwaliteiten en op maat gemaakte opdrachten kan ze de juiste persoonlijke interventies inzetten die haar coachees nodig hebben. 

Al op jonge leeftijd is ze bezig met haar adoptie en gedurende de jaren kwam ze bij haar eigen adoptiecoach. Sindsdien zijn er diverse puzzelstukken op hun plaats gevallen en is ze zichzelf meer gaan ontwikkelen. Mede door haar eigen proces realiseerde ze zich dat je adoptie je hele leven lang meeneemt tijdens je ontwikkeling om jezelf te versterken. Het is én blijft een onderdeel van je leven. Een aantal jaren geleden kwam ze Hilbrand tegen en tijdens hun kennismaking werd het voor haar duidelijk dat mede geadopteerden coachen de juiste stap was voor een nieuwe weg.


In 2018 gooide zij het roer om. Ze nam ontslag en begon met haar eigen onderneming ‘SooBijzonder’. Haar onderneming staat voor het verbinden van mensen met zichzelf, de zelfliefde vergroten en leven met twee verschillende culturen. Tevens helpt Soorien haar coachees bij het bewust maken én doorbreken van de patronen waarin ze verstrikt zitten. Het is haar missie om bewustwording te creëren bij jezelf en anderen. 


In 2019 heeft ze een eigen coachmethode geschreven. De NuKi methode. Het is een nieuwe vorm van coaching wat bestaat uit drie Oosterse wijsheden. Het bestaat uit de Koreaanse Nunchi, de Japanse Ikigai en Kintsugi. Haar eigen roots, cultuur en persoonlijkheid zitten hierin verweven. Dit maakt Sooriens coaching uniek, scherp, verbindend en veerkrachtig.

3.png

DONG-MI ENGELS

Coach, Coördinator en Communicatie

Dong Mi is geboren in Zuid Korea. Op 4-jarige leeftijd is ze geadopteerd door Nederlandse adoptieouders.

Ze groeide op in een klein dorpje in noord Limburg. Het makkelijk aanpassen aan haar omgeving en het vernederlandsen gingen haar erg goed af. Zo goed dat ze zelf regelmatig verrast was als ze in de spiegel keek en een Aziatisch persoon zag.

Door al deze aanpassingen is Dong Mi net als vele andere geadopteerden tegen identiteit gerelateerde problemen opgelopen. Jarenlang heeft ze professionele hulp gezocht en gehad, maar ze vond pas echt de antwoorden, de juiste vragen en de spiegel toen ze Hilbrand Westra, de adoptiecoach, leerde kennen. Via Hilbrand werd ze deelnemer aan een Gesprek & Ontmoetingsgroep met andere geadopteerden en rolde al snel door naar een intensief coachingstraject bij Hilbrand zelf. Er volgden jaren waarin ze actief deelnam aan opstellingsdagen en andere evenementen voor geadopteerden en ze verdiepte zich in de wereld van de adoptie.


Sinds 2019 zit Dong Mi in de organisatie van AFC ter ondersteuning  en sinds 2020 als adoptiecoach. Naast haar werkzaamheden bij AFC is ze freelance tekstschrijfster en moeder van twee kinderen.

Dong Mi wil dat andere geadopteerden, mensen uit de pleegzorg en ook donorkinderen goede en gepaste begeleiding krijgen bij hun reis naar hun identiteit. Een zoektocht naar een gezonde balans tussen afkomst en het leven dat ze gegeven is. Ze heeft zelf ondervonden hoe belangrijk het is om hier een goede gids bij te hebben. Een gids die een vergelijkbare weg heeft bewandeld, een gids die weet welke speciale zijwegen er genomen moeten worden. Eentje die echt jouw tempo aanneemt en waar vertrouwen en veiligheid voorop staan.

5.png

SUSAN STAM

Coach en Facilitator

Susan is geboren in Zuid Korea en in Nederland opgegroeid met haar adoptiegezin. Ze had het fijn hier en van de buitenkant leek alles in haar leven goed te gaan. Toch liep Susan voor haar gevoel steeds ergens tegenaan. Ze leek wel gelukkig, maar was het van binnen niet.

Susan heeft al het denkbare gedaan om maar het geluk te vinden. Om zichzelf te vinden. Ze heeft NLP-opleidingen gevolgd, las tig zelfhulpboeken, deed nog meer trainingen op gebied van persoonlijke ontwikkeling en reisde naar de andere kant van de wereld. Alles om uiteindelijk tot de ontdekking te komen dat ze het bij zichzelf moest gaan vinden.

Door meditatie, mindfulness, ademhalingsoefeningen en yoga leerde ze verder contact te krijgen met zichzelf en haar lichaam. 


Op latere leeftijd, en een flinke burn-out later, ging Susan verder met lichaamsgerichte therapie, opstellingenwerk, adoptiecoaching, groepsgesprekken met andere geadopteerden en de adoptiecoach-opleiding. Zo heeft ze eindelijk contact kunnen maken met haar trauma. Pas toen ze voor zichzelf kon erkennen wat de betekenis was van haar grootste verliezen en het allerbelangrijkste: het verdriet kon voelen, voelde ze de verlichting.

Susan werkt als adoptiecoach bij AFC en als zelfstandig coach. Ze is opgeleid als adoptiecoach bij Adoptee & Foster Coachgroup en als coach bij Trainers Academie. Susan is een ware ervaringsdeskundige op gebied van adoptie, ongezonde relaties (relatieverslaving) en burn-out. Ook werkt ze als zelfstandig trainer op gebied van persoonlijke ontwikkeling, assertiviteit, effectieve communicatie, feedback geven en beter leidinggeven. 

6.png

NIELS LAM

Coach

Niels is geboren in Nederland, in Oosterbeek om precies te zijn. Direct na zijn geboorte is Niels geadopteerd. Hij groeide op in de Noordoostpolder, waar hij een groot deel van zijn leven heeft gewoond.


Tot 2000 heeft Niels vrijwel niks met zijn adoptie gedaan.  Echter na de tweede ‘burn-out’ die hij in dat jaar opliep, besloot hij op zoek te gaan naar zijn roots. Hij voelde dat de ‘klachten’ die hij al een tijd had, te maken moesten hebben met zijn afkomst. Niels was vooral geïnteresseerd in zijn ‘buitenlandse’ deel.


In 2016 heeft zijn adoptieproces een spurt gekregen. In eerste instantie wilde hij andere geadopteerden coachen. Hij kwam er echter achter dat het noodzakelijk was om eerst zelf naar zijn eigen adoptie te kijken voordat hij anderen kon ‘helpen’. In datzelfde jaar ontmoette Niels Hilbrand Westra en andere geadopteerden tijdens een Gesprek & Ontmoetingsgroep. De jaren die volgden zaten vol met coaching, therapie en systemisch werk. Allemaal in het teken van Niels zijn adoptie en persoonlijke groei.

Niels is sinds 2017 gecertificeerd Levenscoach (Sonnevelt Opleidingen). De Adoptie Coach opleiding van Adoptee & Foster Coaching is hierbij de perfecte aanvulling. Niels heeft zijn eigen praktijk ‘Gewoon Niels’. Hij richt zich in het bijzonder op vraagstukken omtrent adoptie en pleegzorg, alsmede op seksuele diversiteit en genderidentiteit. Niels creëert beweging en richting. Zet mensen weer in hun kracht. “Ik laat hen ervaren welke (innerlijke) hulpbronnen zij zelf tot hun beschikking hebben en kunnen inzetten om uit te groeien tot een sterk persoon. Dat noem ik zelfverwezenlijking.” Naast zijn werk als coach is Niels medeoprichter van de podcast ‘Gewoon Bijzonder’. En hij werkt als seniorenadviseur bij een welzijnsorganisatie in Arnhem.


Niels zijn filosofie is die van Ubuntu. Iemand is niets zonder andere mensen. Iedereen hoort erbij waarbij ras, geloof, kleur, seksuele diversiteit en genderidentiteit er niet toe doet.