top of page
10.png

HET FUNDAMENT

"Ons fundament kan nog sterker worden."

Mijn vrouw is al een aantal jaren bezig met zichzelf te ontwikkelen. Niet alleen door haar werk maar ook in haar persoonlijke ontwikkeling merk ik verschil. Elke keer als ze thuis komt vraag ik haar hoe het is geweest en hoe ze het heeft ervaren. Wat ik dan merk is dat ze niet zo makkelijk haar ervaringen deelt en oppervlakkig blijft. Want het is een gevoel en het is wat ik niet deel met haar.

Ze nodigde mij uit om eens deze dag samen met haar te ervaren en een kijkje te nemen in haar leven en struggels. In het begin was het even wennen aan het idee dat ik meer over het proces van afstand en adoptie zal leren en tegelijk ook mijn eigen proces moet aan gaan kijken.

Naar mate de datum steeds dichtbij kwam ging ik het meer zien als een dag samen voor elkaar en werken aan onze basis. Ons fundament kan nog sterker worden. Gaande deze dag zag ik steeds meer van haar en voelde ik herkenning onder de partners. Ik baalde aan het einde van de dag, dat ik zelf niet iets had ingebracht en ik waardeerde dat zij mij de tijd hierin gaf. Het komt wel gaf ze aan. Het was al fijn dat ik mee was en iets meer begrijpt van het proces. Echt het kunnen begrijpen en voelen zal ik nooit ervaren. Dat ik er kan zijn op de momenten dat zij mij nodig heeft kan ik meer voor gaan staan. Het is een wisselwerking van elkaars leerproces en dat het goed is om elkaar de ruimte in te geven. Het heeft mij meer handvatten en tools gegeven om onze liefde nog meer kracht bij te zetten. Niet alleen voor onszelf maar ook voor onze kinderen. 

- Harold (partner van een geadopteerde)

Binnenkort wordt de datum bekend gemaakt van de volgende partnerdag. Opgeven? Hou onze website in de gaten.

35.png
14.png

PARTNERDAG

"Wat voor haar vaak in woorden moeilijk uit te drukken was, werd nu in beeld gebracht."

"Deze partnerdag heeft de relatie tussen mijn vriendin en mij erg veel goed gedaan. Door het te 'zien' in de opstellingen en door de herkenning van andere partners ben ik mijn vriendin veel beter gaan leren begrijpen en kan ik haar de ruimte geven die ze zo nu en dan nodig heeft. Wat voor haar vaak in woorden moeilijk uit te drukken was, werd nu in beeld gebracht. Aangrijpend en verhelderend."

- Marco (partner van een geadopteerde)

bottom of page