top of page
Image by Priscilla Du Preez

PREP OVERZICHT

Afstand, Adoptie en Autonomie

WAAROM DE PREP

Met de Prepschool verdiep je je nog meer in de betekenis van jouw Afstand, Adoptie en Autonomie. Stoom jezelf klaar om met de AFC opleiding aan de slag te gaan.

Ook als je geen AFC coach wilt worden, draagt de Prep School bij aan je eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling, omdat je je opnieuw en nog gerichter verbindt met jezelf. Door deze verbinding, kun je sterker gaan staan op privé- en werkgebied.

GERICHTE TRAINING

Nu de groep volwassen geadopteerden en volwassenen die opgegroeid zijn in de pleegzorg steeds groter wordt, komen er ook steeds meer vragen over identiteit en over afkomst. De ervaring is dat ze met deze vragen moeilijk terecht kunnen in de reguliere zorg en bij huidige trainingen en opleidingen over persoonlijke ontwikkeling. Het stuk wat voor de adoptie of pleegzorg kwam is vaak toch wat complexer dan men dacht.


Daarnaast krijgt AFC steeds meer vraag naar een gerichte training of begeleiding tot coach voor deze doelgroep. Door deze vragen is het een missie van AFC om een professioneel netwerk op te bouwen van AFC coaches. Om aan beide behoeften te voldoen, heeft AFC een opleidingstraject ontwikkeld en deze begint bij de basis, namelijk bij jou en jouw levenservaring. AFC vindt het belangrijk dat je eerst je eigen proces aangaat en je verdiept in jezelf, voordat je anderen kunt helpen.


Volwassen geadopteerden en volwassenen uit de pleegzorg die anderen willen coachen hebben inzicht in, verbinding én voeling met zichzelf nodig. Het is belangrijk dat je zowel begrijpt als voelt wat Afstand, Adoptie en Autonomie voor jou betekenen. In zes maanden tijd krijg je begeleiding bij je persoonlijke proces om de thema’s rondom Afstand, Adoptie en Autonomie te integreren en je voor te bereiden op de Adoptee & Foster Coachopleiding.

GEEN AFC COACH

Ook als je geen AFC coach wilt worden, draagt de Prep School bij aan je eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling, omdat je je opnieuw verbindt met jezelf. Doordat je meer in verbinding met jezelf komt, kun je sterker gaan staan op privé- en werkgebied.

PROGRAMMA

24 januari 2024

KOSTEN

€ 1.495,- incl. 21% BTW

AANBOD

 • 6 lesdagen

 • 2 trainers

 • locatie, onbeperkt koffie, thee en water (lunch is niet inbegrepen)

LOCATIE

Yogastudio Soest

LEERUITKOMSTEN

 • Na de Prep School heb je een verdieping gemaakt in je persoonlijke ontwikkeling rondom de thema’s Afstand, Adoptie en Autonomie.

 • Je begrijpt de impact van Afstand, Adoptie en Autonomie op je cognitie, emoties en je lichaam en je kunt dit toepassen op jezelf.

 • Je hebt beter inzicht in jezelf en bent je bewuster van jezelf en je gedrag.

 • Je bent in staat te reflecteren op je eigen handelen en bent je bewust van de thema’s waar je je verder in wilt ontwikkelen.

 • Je bent beter in staat om je plek en ruimte in te nemen op levensgebieden, zoals relaties en werk.

 • Je bereidt je voor op de Adoptee & Foster Coachopleiding.

VOOR WIE

 • Voor volwassen geadopteerden en volwassenen uit de pleegzorg, die zich willen verdiepen in hun eigen proces.

 • Voor volwassen geadopteerden en volwassenen uit de pleegzorg, die zich willen verdiepen in hun eigen proces en zich daarna willen ontwikkelen tot professionele adoptiecoaches.

WERKWIJZE

We werken op basis van de persoonlijke inbreng en ervaringen van de deelnemers. In een veilige omgeving waar veel ruimte is om je eigen proces te onderzoeken. Je hoeft dat niet alleen te doen, maar doet dat samen met de andere deelnemers in de groep, onder begeleiding van de trainers.

AANVULLENDE VERDIEPING IN JE PROCES

Om je verder te verdiepen in je proces doe je mee aan 3 intervisies, die je zelf organiseert.

Daarnaast volg je 2 individuele leersessies van 1 uur. De kosten hiervan zijn € 90, excl. 21% btw per uur

Uit ervaring weten we dat ook groepswerk je proces verdiept en kan versnellen. Daarom raden we je van harte aan om mee te doen met AFC groepsactiviteiten, zoals praatgroepen en opstellingsdagen. Deze kosten zijn niet bij de Prep School inbegrepen. Meer informatie over deze activiteiten vind je hier.

Care Trans.png

DATA

 1. Zaterdag 30 april 2022 | Oriëntatie en kennismaking

 2. Zonderdag 29 mei 2022 | Afstand

 3. Zaterdag 11 juni 2022  | Adoptie

 4. Zondag 18 september 2022 | Autonomie

 5. Zondag 16 oktober 2022 | Trauma, verlies en rouw

 6. Zaterdag 12 november 2022 | Afronding & overhandiging certificaat

Alle lesdagen bestaan uit twee dagdelen

Meer weten?

Bina staat je graag te woord. Wil je meer lezen? Download dan hier alle informatie.

AFC22.Bina.jpg

BINA DE BOER

Bina is te bereiken op 06 23 08 16 42

bottom of page