AFC MEN ONLY

Lees hier de ervaringen van de deelnemers

Afgelopen zaterdag (27 maart 2021) was ik één van de deelnemers van de eerste editie van Men Only Online, georganiseerd door AFC Nederland. Deze editie is in het leven geroepen omdat steeds meer geadopteerde mannen openstaan voor verdieping op het gebied van afstand en adoptie. Onder leiding van Hilbrand en Sandor gingen een aantal binnen- en buitenlands geadopteerde mannen met elkaar in gesprek. Ik moet bekennen dat ik van tevoren best gespannen was omdat ik tot voor kort nog niet eerder met alleen maar mannen over mijn afstand en adoptie heb gepraat. Voorheen nam ik altijd deel aan groepen waar voornamelijk vrouwen bij zaten. En ook vond ik het spannend omdat ik vanwege mijn homoseksualiteit niet wist hoe de groep erop zou reageren. Mijn aanname is dat vrouwen dit makkelijker accepteren dan "echte" mannen. De spanning, door mijzelf gecreëerd, verdween echter al gauw als sneeuw door de zon. De openheid en kwetsbaarheid van alle aanwezige mannen maakte dat ik mij niet minder of anders dan de rest voelde. Mijn seksuele geaardheid speelde helemaal geen rol.


Na de check-in mocht eenieder iets inbrengen. Ik koos er in eerste instantie voor om het geheel te aanschouwen, ook omdat ik de mannen nog niet eerder live had gezien. Door iets wat Sandor zei kwam er bij mij toch een vraag naar boven. “Hoe kan het dat ik mij overal als een malle op stort, en zodra ik datgene heb behaald, de aandacht en energie dan weer wegvloeit”. Veel van de aanwezige mannen herkenden dit en het gesprek ging van start. Sandor wist iedereen goed bij de les te houden, ook al was het aan onszelf om leidend te zijn.


Hoewel de ochtend voorbij vloog, is er veel besproken. Ik vond het mooi om te ervaren dat eenieder van ons zich open en kwetsbaar op durfden te stellen. Er was herkenning in een ieders verhaal. En dat zorgde voor de verbinding. En mede door de deskundige inbreng van Hilbrand kregen wij ook inzichten in ons eigen proces.


De eerstvolgende editie is over drie maanden en daar kijk ik nu al reikhalzend naar uit. Ik wil nogmaals de mannen, die erbij waren, bedanken voor wie ze zijn. En voor wat ze hebben bijgedragen aan deze ochtend.


Niels Lam

Geadopteerd.jpg
20.jpg
23.jpg
 

AFC MANNENDAG

“Het was een mooie aanvullen van wat ik al in mijn coaching met een AFC coach bereikt heb."

AFC Mannendag

“Het was een mooie aanvullen van wat ik al in mijn coaching met een AFC coach bereikt heb. Heb veel geleerd. Ik heb geleerd dat wij als geadopteerden al een verhoogde waarde hebben van stress (hoge achtergrond stress) en hierdoor ook minder kunnen verdragen dan niet geadopteerden. Waar ik al veel mee bezig was is mijn verwachtingspatroon te verlagen, waarom zoveel eisen en verwachtingen hebben van de mensen die je lief hebt waar ze toch nooit aan kunnen voldoen? Op het moment dat dat lager staat krijg je veel meer terug en kan je veel meer genieten van het leven en de mensen die dicht bij je staan.


Ik was ook vaak boos en wist laatst wel waar mijn woede vandaan kwam, maar kon er nog geen vinger op leggen. Tijdens de AFC Mannendag kwam ik erachter. Voel me hierdoor vandaag als herboren. Alles werkt en komt samen. Ik was bang dat dit niet zo zou zijn. Het was een erg goede aanvulling.”

- Nishan

 
IMG_1567.webp
 

Deel jouw ervaringen van een AFC activiteit

ERVARINGEN

Wil jij jouw ervaring met ons delen? Stuur ons dan via onderstaande knop jouw ervaring en/of verhaal.