top of page
2021.AFC.HZ.png

HART & ZIEL

Online en op locatie

Edities 2022

  • Opstellingsdag (mei)


Opstellingendag AFC - door  Jae-Bok


Onlangs heb ik meegedaan met een opstellingendag op aanraden van iemand van AFC. Ik wilde deze ervaring aangaan omdat ik beter in staat wil zijn om met frustraties en teleurstellingen om te gaan. Mijn kennis van opstellingen was beperkt, dus ik wist niet wat ik verwachten moest, maar ik heb gemerkt dat het echt werkt. Juist omdat je niet veel praat, maar lichamelijk bezig bent, kon ik de reacties voelen in mijn lichaam zoals belemmering, terughoudendheid en hulpeloosheid. Ik heb ook gemerkt dat ik een erg beperkte kijk op mijzelf had en dat is winst, omdat ik mezelf nu minder beperkt voel wat betreft mogelijkheden om met frustratie en teleurstellingen om te gaan. Helaas gaan ze er niet mee weg, maar ze worden waarschijnlijk wel wat draaglijker. 

Edities 2021

  • Eenzaamheid - Landelijk bijeenkomst online

  • Meeting Rapport Commissie Joustra

  • Familie opstellingen en systemisch werk

Hart & Ziel

In 2020 is Hart & Ziel in korte tijd opgezet door onze AFC coaches. 

De eerste editie was een landelijke bijeenkomst en je leest hieronder waarom dit in het leven is geroepen.

"De verdrietige en confronterende overlijdensberichten van afgelopen week hebben velen van ons geraakt en het één en ander bij ons losgemaakt. De coaches van AFC, maar ook andere adoptie organisaties en platformen hebben gemerkt dat er behoefte is om samen te komen en stil te staan bij wat er is gebeurd.

Suïcide onder geadopteerden is en blijft een onderwerp dat ons raakt, confronteert en bezighoudt.

Daarom hebben wij de handen ineen geslagen met deze andere groepen geadopteerden. Wij hebben gezamenlijk ervoor gekozen om één landelijke bijeenkomst te organiseren.


Deze online meeting was kosteloos en vond plaats op een woensdagavond in januari. Het werd geleid door Hilbrand Westra en zijn AFC collega’s. 

Samen zorgende wij voor een veilige setting. Hilbrand was de avond begonnen met een inhoudelijke start.

Er was een samenwerking met DNA India en onze Belgische collega's van Adoptie Schakel opgepakt.

bottom of page