top of page

vr 06 jan.

|

Gent

Partnerdag (BE)

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Partnerdag (BE)

Tijd en locatie

06 jan. 19:00

Gent, Raas van Gaverestraat 67a, 9000 Gent, België

Over het evenement

Partnerdag

De scheiding tussen moeder en kind bij afstaan voor adoptie verbreekt abrupt en permanent de unieke verbinding tussen beiden. Onder de noemer van onveilige hechting zijn gedragswetenschappers het al decennialang eens over de impact hiervan op de psychologische, emotionele en fysieke ontwikkeling van kinderen.  Recentere inzichten vullen aan dat veiligheid en binding deze hechting voorafgaan. Het onderbreken van de verbinding tussen moeder en kind maakt het voor geadopteerden vaak moeilijk om vervullende relaties aan te gaan en te onderhouden. Omgang met anderen raakt, onbewust, aan de existentiële angst van veel geadopteerden voor binding, afwijzing en scheiding.  Aan de hand van theorie en systemisch (opstellings)werk wordt meer zicht geboden op de dynamieken die spelen wanneer je geraakt wordt in je pijn en kwetsbaarheden rond o.a. veiligheid, vertrouwen, verbinden, hechten en afwijzing. Op die manier kunnen belastende patronen, zowel voor de geadopteerde als voor de partner, (h)erkend en doorbroken worden.

Begeleiding Renate van Geel (°Zuid-Korea, psychologisch consulent, trauma- en adoptiesensitieve begeleiding en coaching, adoptiecoach Adoptee & Foster care België) en Bina de Boer (°India, senior trainer en coach Adoptee & Foster care, systemisch trainer en coach, trainer Hogeschool Arnhem en Nijmegen)

Waar? VCOK, Gent, Raas van Gaverestraat 67a

Wanneer? zaterdag 25 februari 2023, 9u30 tot 16u30

Voor wie? Belgische geadopteerden en hun partner (indien je niet met je partner zou deelnemen, dan kan je je – bij eventueel vrije plaatsen – inschrijven vanaf 25/01)

Prijs? 40 euro per persoon (lunch inbegrepen in de prijs)  Het is handig een dekentje en extra sokken mee te brengen.

Deel dit evenement

bottom of page