NXT Generation

Dat je elkaar kan begrijpen met 1 woord of gewoon kennis delen over het land waar je ouders vandaan komen. Het uitwisselen van recepten, kennis over de cultuur zoals kunst, muziek of boeken die je echt moet lezen.
NXT Generation

Tijd en locatie

15 jan. 2022 09:30 – 13:00 CET
De locatie wordt later bepaald

Over het evenement

“Is adoptie ook van toepassing op mijn afkomst en wie ik ben?” Deze vraag kreeg ik tijdens een kennismakingsgesprek. Het duurde even voordat bij mij toen het kwartje viel. Want ik dacht in eerste instantie dat ze geadopteerd was. Het tegendeel werd bewezen, want haar vader was geadopteerd en haar moeder kon er niet over spreken met haar. Ze had zoveel vragen en onduidelijkheden en kon hiermee niet bij haar eigen vader terecht. Hij vloog soms letterlijk en figuurlijk weg als zij erover wilde praten.

Na meerdere kinderen van geadopteerden, oftewel the 'next generation' gesproken te hebben, kwam ik er al snel achter dat zij net zoals geadopteerden behoefte hebben aan gelijkstemmende. Dat je elkaar kunt begrijpen met 1 woord of "gewoon" kennis kunt delen over het land waar je ouders vandaan komen. Dat je kunt begrijpen wat afstand en adoptie met je (ouder) doet en ontdekt dat zijn/ haar roots voortvloeien in jouw lijf en leven.

AFC is zich ervan bewust dat de nieuwe generatie inmiddels ook volwassen is en rondloopt met adoptie gerelateerde issues die zij van hun (geadopteerde) vader of moeder hebben georven. We willen samen met elkaar het gesprek wél aangaan en tegelijk ook actief aan de slag gaan. Met de nodige respect voor de geadopteerde ouder, want uiteindelijk gaat het hele proces om jezelf. 

Vanaf zaterdag 11 september 2021 gaan wij van start. Er is ruimte voor eigen vragen, ervaringen en emoties en er is elke keer de mogelijkheid om nieuwe onderwerpen/ thema’s in te brengen.

We kijken er naar uit om samen met jou deze verkenning aan te gaan.

Groet Niels en Soorien

PRAKTISCHE INFO

Begeleider: Soorien Zeldenrust

Assistentie: Niels Lam

Locatie: Zwolle

Data: zaterdag 11 september 2021 is de start

Inloop: vanaf 09:00 uur

Tijd: start vrijdag 09:30 tot 12:30 uur

Kosten: € 134,95 incl. BTW

• Deelname alleen gegarandeerd na inschrijving en betaling

• Max aantal deelnemers: 15 (VOL=VOL)

LET OP!

Inschrijven kan t/m maandag 6 september 2021

Deel dit evenement