za 30 okt. | Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum

AFC Mannendag

AFC MANNENDAG VOOR GEADOPTEERDE #MANNEN Tijd voor verandering en uitdaging?

Tijd en locatie

30 okt. 09:30 – 17:30
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum, Woudenbergseweg 54, 3707 HX Zeist, Nederland

Over het evenement

AFC MANNENDAG VOOR GEADOPTEERDE #MANNEN

Tijd voor verandering en uitdaging?

INLEIDING

Buiten het feit om dat het zo langzamerhand bewezen is dat mannen meer en langduriger uitvallen, en bijna geen hulp zoeken, bij psychologische en/of emotionele problemen, is een feit. Als ze het al doen, blijkt dat ze vaak hulp zoeken bij vrouwelijke hulpverleners. Hoe oedipaal?) Hoe tekenend is dit ongemak van ons mannen om toe te (moeten) geven aan de (emotionele)  kwetsbaarheid van het leven.

Een van de grootste groepen die extra kwetsbaar (b)lijken uit diverse onderzoeken zijn gemigreerde en geadopteerde mannen. Ze vallen vaker en langduriger uit en het aantal zelfdodingen onder deze groep is onrustbarend.

Daarom organiseer ik, samen met Sandor Penninga een mannendag voor geadopteerde mannen.

OPZET

Al jarenlang organiseer ik, los van adoptie, mantrainingsdagen (zie voor meer info www.parcivalsmen.com) Hieraan hebben ook een paar mannen uit deze groep aan deelgenomen.

Een paar jaar geleden is daar een pilot uitgekomen voor geadopteerden mannen in een afgeslankte versie. Gezien het feit dat mannen in een gemengde setting anders reageren dan mannen onderling, heb ik in samenspraak met Sandor besloten een mannendag voor geadopteerde mannen te organiseren.

De reden daarvoor is dat het gewoonweg belangrijk is dat wij geadopteerde mannen - willen we duurzame stappen maken in onze persoonlijke ontwikkeling, werk en relatieleven - ons proces van 'afstand (verlies) en adoptie (aanpassing), een plaats geven in ons leven en onderzoeken in hoeverre dit van invloed is op ons proces.

INHOUD

De dag is alleen open voor geadopteerde mannen vanaf 18+.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

* Afstand- Adoptie & Autonomie en de invloed ervan op onze ontwikkeling.  Ik zal o.a. een algemeen beeld geven wat er wereldwijd op dit vlak aan de hand is en gebeurt. Zoals trends en ontwikkelingen etc.

* Hoe verliezen of winnen wij bij het besef van dit proces.

* De invloed ervan op werk (behoud of roulaties) -relaties (en seksualiteit)-vestigen (wonen of verhuizen)-financiën (gokverslaving, verlies of oppotten van)-gezinsvorming en verslaving.

* Over verlies en rouw

* Hoe een gezonde structuur te ontwikkelen en vast te houden.

* Welke invloed heeft verplaatsing en migratie op ons lichaam (Zintuiglijke ontwikkeling)

* Emotionele en psychische balans etc.

We zullen werken met methoden uit Emotional Focused Therapy, Transactionele Analyse, NLP en Systemisch Traumawerk en Sensomotorische Ontwikkelingspyschologie etc.

TRAINERS

Sandor en Hilbrand zijn beide professionele coaches en trainers en beide geadopteerd uit Zuid Korea. Ze brengen ieder vanuit hun ervaring, kennis en kunde in. Daarnaast is Hilbrand jarenlang voortrekker geweest om bovenstaande onderwerpen geagendeerd te krijgen vanwege het grote belang dat er kleeft voor geadopteerde mannen (van kleur en origine).

PRAKTISCHE INFO

Begeleider: Hilbrand & Sandor

Locatie: Conferentiecentrum & Hotel Woudschoten te Zeist

Data: zaterdag 30 oktober 

Tijd: 09:30 - 17:00 uur

Kosten: totaal € 151,25 (betalen in termijnen kan). Dit is inclusief dagverzorging, lunch en avondeten.

• Deelname alleen gegarandeerd na inschrijving en betaling

• Max aantal deelnemers: 24 (met ruimte voor een wachtlijst)

LET OP!

Inschrijven kan t/m zaterdag  30 augustus 2021

Deel dit evenement

 

Adoptee & Foster Coaching

Tel.: +31 (0) 620 359 393

©2019-2022 AFC Nederland