DE ADOPTIECOACH OPLEIDING

Is meer dan alleen coachen

Heb je affiniteit met adoptie en coaching en wil je hier graag mee de verdieping in? Ben je bereid de confrontatie met jouw eigen trauma/ verlies en proces aan te gaan? Durf je eerlijk te kijken naar jezelf en naar de wereld van adoptie? Dan kan de opleiding tot Adoptiecoach van AFC je goed op weg helpen.

Elk jaar groeit de belangstelling voor adoptie en ook de drang van geadopteerden om andere geadopteerden te willen helpen.

De wil en ervaringsgerichtheid is niet genoeg. Daarom bieden wij een modulair opgebouwde opleiding aan tot adoptiecoach. Waarbij zowel kennisoverdracht, ervaringsgerichtheid en beroepsoriëntatie aan bod komen zodat je dankzij een handelingsperspectief ook handelingsbekwaam wordt.

De opleiding is gebaseerd op praktische handvatten en toe te passen kennis voor voor je cliënten/ coachees, maar ook herkenbaar voor jezelf als deelnemer. Je hoeft dat niet alleen te doen, maar doet dat met de groep van deelnemers en de docenten en begeleiders tijdens de opleiding.

De opleiding tot adoptiecoach duurt 2 jaar. Voordat je aan de opleiding start begin je met de PrepSchool.

PrepSchool, verdieping als voorbereiding


Om andere geadopteerden goed te kunnen begeleiden is het belangrijk dat je zowel begrijpt als voelt wat de thema's Afstand, Adoptie en Autonomie voor jezelf betekenen. In zes maanden tijd krijg je begeleiding bij je persoonlijke proces om de thema’s Afstand, Adoptie en Autonomie te integreren en je voor te bereiden op de Adoptiecoachopleiding. 

Leeruitkomsten PrepSchool
•    Na een half jaar heb je een verdieping gemaakt in je persoonlijke ontwikkeling rondom de thema’s Afstand, Adoptie en Autonomie. 
•    Je begrijpt de impact van Afstand, Adoptie en Autonomie op je cognitie, emoties en je lichaam en je kunt dit toepassen op jezelf.
•    Je hebt beter inzicht in jezelf en bent je bewuster van jezelf en je gedrag. 
•    Je bent in staat te reflecteren op je eigen handelen en bent je bewust van de thema’s waar je je verder in wilt ontwikkelen.
•    Je bereidt je voor op de Adoptiecoach opleiding. 

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie over de opleiding? Stuur dan een e-mail naar contact@adoptiecoaching.org tnv Bina de Boer. 

Binnenkort volgt er meer info op de website van de adoptiecoach opleiding

Contact opnemen
 
Laptop%20on%20desk%20book%20stacks_edited.jpg

ADOPTEE & FOSTER COACH OPLEIDING

Binnenkort meer informatie