de Adoptie Coach opleiding

Is meer dan alleen coachen

Heb je affiniteit met adoptie en coaching en wil je hier graag mee de verdieping in? Ben je bereid de confrontatie met jouw eigen trauma/ verlies en proces aan te gaan? Durf je eerlijk te kijken naar jezelf en naar de wereld van adoptie? Dan kan de opleiding tot Adoptiecoach van AFC je goed op weg helpen.

Elk jaar groeit de belangstelling voor adoptie en ook de drang van geadopteerden om andere geadopteerden te willen helpen.

De wil en ervaringsgerichtheid is niet genoeg. Daarom bieden wij een modulair opgebouwde opleiding aan tot adoptiecoach. Waarbij zowel kennisoverdracht, ervaringsgerichtheid en beroepsoriëntatie aan bod komen zodat je dankzij een handelingsperspectief ook handelingsbekwaam wordt.

De opleiding is gebaseerd op praktische handvatten en toe te passen kennis voor jezelf als deelnemer, maar ook herkenbaar voor je cliënten/ coachees. Je hoeft dat niet alleen te doen, maar doet dat met de groep van deelnemers en de docenten en begeleiders tijdens de opleiding.

De opleiding tot adoptiecoach duurt 3 jaar. Waarbij het eerste jaar vooral in het teken staat van persoonlijke ontwikkeling, zelfreflectie en de geschiedenis van afstand en adoptie. In het tweede en derde jaar ga je in de praktijk aan de slag met theorie als begeleiding.

 

Adoptee & Foster Coaching

Tel.: +31 (0) 620 359 393

©2019-2020 AFC Nederland