AFC CAFÉ

Lees hier de ervaringen van de deelnemers

Ik was eigenlijk op zoek naar iets wat ik kon geven of brengen voor andere geadopteerde maar nooit nagedacht over wat ik ervoor mezelf zou kunnen halen.


Omdat AFC café laagdrempelig is wilde ik dit een kans geven. Bij het voorstel rondje kwam ik er al achter hoe moeilijk het voor mijzelf is om me voor te stellen met een inleiding uit welk land of uit welk 'Nest' ik kom. Wat zijn mijn roots? Als volwassen heb ik niet meer zo vaak hoeven te vertellen wie mijn ouders zijn. Hierdoor heb ik jaren niet hoeven praten over mijn eigen verhaal. Aan de buitenkant zie je niet  dat ik een pleegkind was. Ik ben in mijn leven wel tegen dingen aangelopen zoals dat ik vaak het gevoel heb gehad er niet bij te horen in bepaalde groepen, dacht dat dit een persoonlijk dingetje van mij was.


Ik heb nooit geweten dat heel veel geadopteerde of fostered dit hebben. Er kwam bij mij zoveel herkenning en erkenning in het AFC café en dat in 2 uur online met andere geadopteerde en fostered praten. Het praten met geadopteerde en over onderwerpen die deze groep aangaat is echt heel waardevol ik zou dit elk pleegkind of geadopteerde  gunnen. 


Het heeft me persoonlijk  nu al veel gebracht. Ook omdat ik het verteld heb aan een aantal naaste van mij, wat het met me deed en hoe het me raakte. Hierdoor kreeg ik ook ineens erkenning van mensen uit mijn eigen omgeving.


- Nicky  

Op 17 juni is het café in Utrecht. Voor meer info klik op onderstaande knop.