top of page

ACTIVITEITEN

Hieronder staan de AFC activiteiten die jaarlijks terugkomen. Wil jij je gelijk aanmelden? Klik dan op de onderstaande knop.

11.png

AFC CAFÉ

Op locatie

AFC Café op locatie dit keer zijn wij in ZWOLLE


Op 17 september staat onze tweede live AFC Café gepland. 

Van 16:30 tot 19:00 uur zijn jullie van harte welkom.  

Er is een borrel en er kan na die tijd gezamelijk worden gegeten. En per email ontvang je het thema/onderwerp waar wij het die dag over gaan hebben.


We kijken voorlopig per AFC Café wat de mogelijkheden zijn. We zullen hierbij zoveel mogelijk rekening houden met de behoeftes van iedereen. Dit houdt in dat we ook regelmatig van locatie zullen wisselen.


Tips voor fijne horeca gelegenheden zijn altijd welkom.

3.png

HART & ZIEL

Het thema kan verschillen

Hart & Ziel is ontstaan in het najaar van 2021 tijdens corona. 

Daarna is er een editie over familieopstelling geweest.

Een familieopstelling is een ruimtelijke weergave van een familiesysteem, je kunt het zien als een levende familiefoto. Het doel van een opstelling is om symptomen en onbewuste dynamieken inzichtelijk te krijgen.


Voor wie?

Voor geadopteerden en volwassenen uit de pleegzorg die een introductie willen in systemisch werk en het verlangen hebben zich dieper te willen verbinden met zichzelf.

AFC22.Activiteiten.png

VROUWENDAG

“She needed a hero, so that’s what she became.”

Door afstand en adoptie leven geadopteerden in een wereld waar zij zich niet of lastig mee kunnen identificeren. Zo raken ze ver verwijderd van wie ze echt zijn en verliezen de verbinding met hun oorspronkelijke blauwdruk. Het roept levensvragen op als: Wie ben ik? Wie wil ik zijn? Wat vind ik belangrijk?
Je anders voelen en anders zijn dan je omgeving heeft invloed op de ontwikkeling van je identiteit. Ook identificeer je je lastiger met andere vrouwen of heldinnen die een rolmodel voor je zouden kunnen zijn.
Dit heeft invloed op de ontwikkeling van onze identiteit, omdat het wel of niet kunnen identificeren invloed heeft op het gevoel van in- en uitsluiting. We hebben daardoor ook vaak geen grote voorbeelden van vrouwen of heldinnen. Door ons te verdiepen in de archetypes die we vanuit het collectieve onbewuste mee hebben gekregen, gaan we op zoek naar de archetypes van jouw voorouders en jouw blauwdruk. Zodat jij je eigen heldin kan worden.

13.png

NXT GENERATION

Oriëntatie dag 

Het afgelopen jaar kregen wij van tiental kinderen van geadopteerden (de ‘next generation’) vragen als; is er ook een gerichte coaching of activiteit voor iemand als ik? En zijn er meerdere kinderen van geadopteerden met dezelfde vragen? Tijd om daar iets mee te gaan doen. Maar wat? Soorien en Sandor hebben als adoptie ervaringsdeskundigen, AFC coaches en als ouders de nodige research gedaan. Om deze activiteit goed neer te kunnen zetten is deze research niet voldoende en is de inbreng van de doelgroep zelf noodzakelijk.

Wij willen deze nieuwe generatie daarom uitnodigen om deel te nemen aan de oriëntatiedag voor de AFC NXT Generation.

4.png

ZOMERRETRAITE

‘Als je snel wilt gaan, reis alleen. Als je ver wilt gaan, reis dan samen.’

Onder leiding van adoptiecoach Hilbrand werd de vraag van de deelnemer ingebracht en onderzocht. Daarbij werden er verschillende vormen van systemisch werk ingezet. Na de lunch konden de deelnemers een workshop volgen. Er was een boks workshop met als thema ‘Vechten of stilstaan’. En de andere workshop ging over ‘Trauma en gezonde relaties’.

7.png

O&G GROEP

Ontmoeting & Gespreksgroep

AFC Ontmoeting & Gespreksgroep

Verken jouw Afstand & Adoptie

Veel geadopteerden en volwassenen uit de pleegzorg hebben te maken met verlate rouw door het verlies van identiteit, naam, familie en cultuur. Dit zorgt voor gevoelens van eenzaamheid, boosheid en verdriet. Om deze gevoelens en ervaringen te kunnen delen met gelijkgezinden is de Ontmoeting & Gespreksgroep (O&G) ontstaan.

9.png

FIGHT OR FLIGHT

(woman only)

De meest fysieke activiteit van AFC die er voor de mannen al was is er nu ook voor vrouwen. Een bokssessie met de nodige begeleiding erbij. Waarom boksen? Omdat veel geadopteerden hun emoties en gevoelens lange tijd onderdrukt hebben. Dit komt er vaak met praatsessies alleen niet uit. De opgekroptheid kan zich uiten in woede. Een emotie die niet vaak geuit mag worden in de maatschappij, maar er wel uit moet voordat het escaleert. Tijdens de Fight or Flight mag je zijn en je voelen zoals je zelf wilt en nodig hebt. Dit gebeurt onder gespecialliseerde begeleiding.

10.png

PARTNERDAG

"Ons fundament kan nog sterker worden."

Ze nodigde mij uit om eens deze dag samen met haar te ervaren en een kijkje te nemen in haar leven en struggels. In het begin was het even wennen aan het idee dat ik meer over het proces van afstand en adoptie zal leren en tegelijk ook mijn eigen proces moet aan gaan kijken.

5.png

MANNENDAG

Tijd voor verandering en uitdaging?

Buiten het feit om dat het zo langzamerhand bewezen is dat mannen meer en langduriger uitvallen, en bijna geen hulp zoeken bij psychologische en/of emotionele problemen, is een feit. Als ze het al doen, blijkt dat ze vaak hulp zoeken bij vrouwelijke hulpverleners. Hoe oedipaal?) Hoe tekenend is dit ongemak van ons mannen om toe te (moeten) geven aan de emotionele kwetsbaarheid van het leven?
Een van de grootste groepen die extra kwetsbaar (b)lijken uit diverse onderzoeken zijn gemigreerde en geadopteerde mannen. Ze vallen vaker en langduriger uit en het aantal zelfdodingen onder deze groep is onrustbarend.
Daarom organiseert adoptiecoach Hilbrand Westra samen met coach Sandor Penninga een mannendag voor geadopteerde mannen.

AFC21.Winterretraite.png

WINTERRETRAITE

In drukke tijd even stilstaan

Dit is de beschrijving van je project. Voeg een korte samenvatting toe. Dit helpt bezoekers de context en achtergrond van het project te begrijpen, of je nu met tekst, beeld, video of een ander medium werkt. Maak vervolgens gebruik van het onderdeel Media om je project te delen!

bottom of page