Activiteiten.png

Activiteiten AFC

Platform voor en door geadopteerden

Ben je er klaar voor om jezelf uit te dagen en écht eens tot de kern te komen? Dan zit je bij Adoptee & Foster Coaching wel goed. Het AFC is het platform voor en door geadopteerden. Een succesvolle aanpak met een mooie formule. Ervaringsexperts en opgeleid door de eerste adoptiecoach van Nederland. 


Ons doel is om geadopteerden, maar ook mensen met een pleegzorgverleden (Fostered) en donorkinderen de vaardigheden, de ervaring en het vertrouwen te geven die ze nodig hebben om zichzelf te mogen zijn en te worden.


Ons programma is flexibel, doortastend en persoonlijk. De AFC coaches hebben hart voor dit vakgebied en werken vanuit hun eigen thema's.

 

Activiteiten AFC

Opleidingsmogelijkheden, bijeenkomsten en opstellingen

Door verschillende programma's aan te bieden, geeft Adoptee Foster Coaching je de tools om nog meer tot de kern te komen. De groepsactiviteiten zijn een verrijkende aanvulling op de individuele coachingsessies.
Lees hieronder meer over ons aanbod en neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Meerdaagse Zomerretraite

Vier het leven met Geadopteerden

De AFC Zomerretraite is jaarlijks een groot succes. Met ruim 30 geadopteerden komen we elke zomer meerdere dagen samen. Deze dagen bestaan uit een gedeelte inhoudelijke uitleg over de materie, opstellingen en andere activiteiten zoals Innerlijk Kindwerk, een Boksclinic en yoga. Drie dagen delen we lief en leed met elkaar en velen maken belangrijke en mooie stappen in hun ontwikkeling. We horen herhaaldelijk dat dit weekend een jaarlijks 'APK-effect' heeft op de deelnemers. Na de Zomerretraite kunnen we weer opgeladen terug naar de samenleving. 


De Zomerretraite wordt geleid door Hilbrand Westra. De activiteiten worden begeleid door de trainers van AFC.

"Tijdens een Zomerretraite kun je op jouw tempo je grote verdriet leren omarmen, in het bijzijn van gelijkgezinden. Durf maar en geef je gevoel wat extra warmte! Het is er liefdevol, pijnlijk, warm, heel gezellig! Genoeg mogelijkheid om je terug te trekken. Maar je hoeft je niet alleen te voelen.
Magisch en je bent zelf het ingrediënt!" ~Hanan~

Wil je ook twee (en een halve) dagen terugtrekken in een kalmerende omgeving net over de grens in Duitsland met geadopteerden? Wacht niet te lang! De eerste aanmeldingen gaan jaarlijks razendsnel.

Wintermeet

Een moment voor jezelf in de drukste tijd van het jaar. 


De feestdagen zijn niet altijd feestelijke en gezellige tijden voor geadopteerden. De sociale druk en daartegenover ook de eenzaamheid zijn een veelvoorkomende kwestie waar velen van ons in deze donkere wintermaanden mee hebben te dealen.
Om deze decembermaand toch met meer innerlijke kracht en energie goed door te kunnen komen organiseren we de AFC Wintermeet. Een winterretraite van een dag gevuld met opstellingen, een deel inhoudelijke uitleg over de materie en een heerlijk diner ter afsluiting.
Deze dag zal geleid worden door Bina de Boer, coach en trainer Systemisch Werk.

Ontmoeting & Gespreksgroep

Verken jouw Afstand & Adoptie

Wil je meer leren over afstand, adoptie en autonomie? Wil je ervaren welke betekenis deze thema's hebben voor jou? Dit gaan we doen door met elkaar onze persoonlijke ervaringen te delen. Hierdoor zul je (h)erkenning en steun vinden en ontdekken dat je niet alleen bent.


Veel geadopteerden en volwassenen uit de pleegzorg hebben te maken met verlate rouw door het verlies van identiteit, naam, familie en cultuur. Dit zorgt voor gevoelens van eenzaamheid, boosheid en verdriet. Door hierover met elkaar ervaringen en kennis uit te wisselen leer je beter met deze rouw om te gaan en krijg je nieuwe inzichten.


Veel voorkomende thema's: effecten van Afstand & Adoptie op: Plaats/Positie/Rol in het oorspronkelijke biologische systeem t.o.v. het adoptiesysteem. Betekenis m.b.t. naamsduiding, Partnerrelaties, Complexe vormen van Verlies/Trauma/Rouw, Ontwikkelingsgebieden geadopteerden en w.v.t.t.k. In principe is er altijd een open ronde tafel. Met andere woorden, iedereen mag een onderwerp inbrengen zo het uitkomt.

De O&G bijeenkomsten worden in kleine settings georganiseerd door het AFC team

Opstellingsdagen

Wat zijn opstellingsdagen?

Tijdens coaching en therapieën draait het vaak om het gesprek. Om nog meer de verdieping in te gaan is het vaak verhelderend om een vraagstuk of situatie in beeld te brengen middels een opstelling. Door het voor je te zien en door het met je lijf en je hart te voelen en ervaren komt het resultaat veel meer binnen. Door opstellingen zet je jouw hart en ziel meer aan het werk in plaats van je hoofd. 

Veel vragen gaan bij geadopteerden over hun voorouders, hun roots. Daar zijn regelmatig geen antwoorden op papier op te vinden, omdat familie onvindbaar is of omdat er veel geheimen en onduidelijkheden heersen omtrend afstand en adoptie. Door je familie van oorsprong op te stellen, komen hierbij vaak verhelderende antwoorden of inzichten naar voren.

Gedurende het jaar organiseren we verschillende opstellingsdagen met thema's, zoals: Innerlijk Kind, Relaties, Verlies, de Wintermeet enz. Deze losse dagen zijn op een zaterdag. Daarnaast hebben we geregeld Mannendagen, waarbij de geadopteerde man centraal staat. Dit omdat er over het algemeen veel vrouwelijke deelnemers zijn en mannen veelal gebaat zijn bij een andere aanpak, benadering en thema's. 

Jaarlijks organiseren we ook een Relatie- en Partnerdag voor geadopteerden en hun partners. Deze dag staan relaties en seksualiteit op het programma. Een veel voorkomend onderwerp tijdens coaching en andere bijeenkomsten. Hetzij door hechtingsissues of verlatingsangst, het gaat vaak over veiligheid en vertrouwen. Als dat ergens ontbreekt kunnen we ons moeilijk binden.

De Relatie- en Partnerdag is mét partners omdat het vaak moeilijk voor deelnemers is om bepaalde vraagstukken en situaties die zijn behandeld "mee naar huis te nemen". Het samen zien is begrijpelijker dan het navertellen aan diegene die er niet bij is geweest, maar er wel baat en belang bij heeft.

Ook zonder partner ben je uiteraard welkom bij deze Relatiedagen.

AFC Café Online

De wintermaanden zijn vaak wat sombere periodes. De zon (vitamine D) kan ons minder bereiken, de dagen zijn korter en kouder en er komt een periode vol sociale verplichtingen, die niet voor iedereen als gezellig en feestelijk worden ervaren. Vooral bij geadopteerden en Fostered merken we dat het vaak een periode is dat ze meer verbinding zoeken met gelijkgestemden. De herkenning en erkenning die we dan van elkaar krijgen geeft wat meer licht en energie in deze tijd.Nu maakt de huidige situatie omtrent corona het ons ook niet echt makkelijk om bij elkaar te komen. Om deze donkere maanden toch op een gezonde manier samen door te kunnen komen hebben we het AFC Café Online in het leven geroepen. Samen met geadopteerden en Fostered willen we om de twee weken online bij elkaar komen. Om met elkaar in contact te komen en ook om ons te verdiepen in het onderwerp adoptie. Wat heeft het ons gebracht? Wat doet het nu nog met ons als volwassenen? Waar dient adoptie voor? Zo hebben we nog veel meer vragen en stellingen op papier gezet om bij ons AFC Café te bespreken en te bediscussiëren. Een vrijdagmiddagborrel in je eigen huis, maar dan met elkaar.


De eerste AFC Café Online staat al gepland op vrijdag 20 nov as. We starten om 17:00 uur. Inloop vanaf 16:45 uur. De stelling van die dag is: "Adoptie is een sprookje". 

Wil je hier bij zijn, stuur dan een e-mail naar contact@adoptiecoaching.org tav Dong-Mi onder vermelding van 'AFC Café aanmelding', je naam, land van herkomst en of je geadopteerd bent of uit de pleegzorg komt (oftewel Fostered bent).

Deelname kost € 6,05 incl BTW 


We zien je graag bij ons AFC café!


Groetjes,

Soorien & Dong-Mi (AFC coaches)

 

Ervaringen

Lees hieronder diverse ervaringen van anderen

 

"Yin en Yang is in balans. Bijzonder mooi om te zien en te voelen hoe je letterlijk en figuurlijk elkaar kunt dragen."

S.Z.

"Tijdens een Zomerretraite kun je op jouw tempo je grote verdriet leren omarmen, in het bijzijn van gelijkgezinden. Durf maar en geef je gevoel wat extra warmte! Het is er liefdevol, pijnlijk, warm, heel gezellig! Genoeg mogelijkheid om je terug te trekken. Maar je hoeft je niet alleen te voelen.Magisch en je bent zelf het ingrediënt!" 

Hanan

"Deze partnerdag heeft de relatie tussen mijn vriendin en mij erg veel goed gedaan. Door het te 'zien' in de opstellingen en door de herkenning van andere partners ben ik mijn vriendin veel beter gaan leren begrijpen en kan ik haar de ruimte geven die ze zo nu en dan nodig heeft. Wat voor haar vaak in woorden moeilijk uit te drukken was, werd nu in beeld gebracht. Aangrijpend en verhelderend."

Marco (partner van een geadopteerde)

AFC Mannendag

“Het was een mooie aanvullen van wat ik al in mijn coaching met een AFC coach bereikt heb. Heb veel geleerd. Ik heb geleerd dat wij als geadopteerden al een verhoogde waarde hebben van stress (hoge achtergrond stress) en hierdoor ook minder kunnen verdragen dan niet geadopteerden. Waar ik al veel mee bezig was is mijn verwachtingspatroon te verlagen, waarom zoveel eisen en verwachtingen hebben van de mensen die je lief hebt waar ze toch nooit aan kunnen voldoen? Op het moment dat dat lager staat krijg je veel meer terug en kan je veel meer genieten van het leven en de mensen die dicht bij je staan.


Ik was ook vaak boos en wist laatst wel waar mijn woede vandaan kwam, maar kon er nog geen vinger op leggen. Tijdens de AFC Mannendag kwam ik erachter. Voel me hierdoor vandaag als herboren. Alles werkt en komt samen. Ik was bang dat dit niet zo zou zijn. Het was een erg goede aanvulling.”

Nishan

 

Komende evenementen

 • Fri, Feb 26
  Zoom
  Feb 26, 4:45 PM – 6:30 PM
  Zoom
  Wat heeft het ons gebracht? Wat doet het nu nog met ons als volwassenen? Waar dient adoptie voor? Zo hebben we nog veel meer vragen en stellingen op papier gezet om bij ons AFC Café te bespreken en te bediscussiëren. Elke borrel sluiten we op een luchtige manier af.
 • Mar 01, 7:30 PM – 9:30 PM GMT+1
  Zoom
  Onder leiding van Bina de Boer en Susan Stam Ga samen een prachtige ervaring aan met 15 ander geadopteerden.
 • Tue, Mar 23
  Zoom
  Mar 23, 7:30 PM – 9:30 PM GMT+1
  Zoom
  Vervolg Ontmoeting & Gespreksgroep Start 23 maart, 8 bijeenkomsten, Zoom Verdieping in je proces met het Vervolg. Door te verdiepen ont-dek je nieuwe delen van jezelf. Nieuwe thema’s zullen naar boven komen. En wat hebben die te maken met afstand en adoptie?
 • Sat, May 15
  Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum
  May 15, 9:30 AM – 5:30 PM
  Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum, Woudenbergseweg 54, 3707 HX Zeist, Nederland
 • Fri, Jul 09
  Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum
  Jul 09, 3:30 PM – Jul 11, 5:30 PM
  Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum, Woudenbergseweg 54, 3707 HX Zeist, Nederland
  Back to basic Een 3-daags evenement dat jaarlijks als een "APK" wordt ervaren door terugkerende deelnemers. Trek je terug met mede geadopteerden en Fostered en geef jezelf de ruimte en tijd om er volledig te mogen zijn.
 • Sat, Sep 04
  Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum
  Sep 04, 9:30 AM – 5:30 PM
  Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum, Woudenbergseweg 54, 3707 HX Zeist, Nederland
 • Fri, Oct 29
  De locatie wordt later bepaald
  Oct 29, 9:30 AM – 3:00 PM
  De locatie wordt later bepaald
 • Sat, Oct 30
  Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum
  Oct 30, 9:30 AM – 5:30 PM
  Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum, Woudenbergseweg 54, 3707 HX Zeist, Nederland
 • Sat, Dec 18
  Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum
  Dec 18, 9:30 AM – 5:30 PM
  Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum, Woudenbergseweg 54, 3707 HX Zeist, Nederland
 • Het tijdstip wordt later bepaald
  De locatie wordt later bepaald
  Het tijdstip wordt later bepaald
  De locatie wordt later bepaald
  Heb je interesse in de opleiding AFC coach en wil je weten wat je kan verwachten van de opleiding?
 • Op aanvraag
  Online
  Op aanvraag
  Online
  Zoom in Zoek je steun of een luisterend oor in een (terugkerend) zware periode?Wil je even checken of je op de goede weg zit, of ben je juist het spoor bijster? Of zomaar een tussentijds APK’tje om weer te kunnen aarden? Maak dan gebruik van het AFC Zoom In moment.
 

Adoptee & Foster Coaching

Tel.: +31 (0) 620 359 393

©2019-2020 AFC Nederland